Magnificent Facilities For Macintosh Mills

We completed the manufacture, delivery and installation of some great new contractor facilities for Manchester construction firm Renaker Build last week.

The commission was to build 12 OpenSpace units to provide site accommodation and office space for staff and contractors at the Macintosh Mills redevelopment on the southern side of the City.

OpenSpace was chosen because it is a cost effective solution to providing high quality on-site contractor accommodation and office space. Renaker Build is a rapidly growing Manchester based contractor and wanted to showcase its growing stature in the market place by investing in first class welfare facilities for this prestigious development.

The 12 modules have been double stacked 6 on 6 to provide a total floor space of 350 sq m and will provide welfare facilities including canteen, office, meeting rooms, changing rooms, toilets and washrooms. The versatility of OpenSpace means that it can provide efficient, open plan areas that we can configure to meet the individual requirements of differing construction projects.

We delivered the units to site over two days last week with internal finishing done on the third day.

Renaker Build and CS Developments are developing land on Cambridge Street, providing 282 residential apartments over two blocks with commercial space on the ground floor. The project is part of the wider Macintosh Mills area next to First Street, between Whitworth Street West and the Mancunian Way.


OpenSpace is a robust and secure anti-vandal steel product and is manufactured by Danzer right here in the UK. It is flexible, expandable, linkable and once manufactured can be installed by our specialist site teams within a matter of days.

October 22nd, 2014|

Danzer play into space with an inch to spare

AV Danzer’s installation of soccer changing room facilities at Rudheath High School in Cheshire was completed with literally millimetres to spare.

Sport England state a minimum size requirement for home, away and referee’s changing facilities – and the available site was only just sufficient. The three steel modules supplied by AV Danzer amply met the specification, but had to be positioned in the tightest of spaces.

Site access was also very limited, requiring the Danzer team to source a small specialist manoeuvrable crane. The installation was carried out from the narrow site gateway, with the crane’s support outriggers having just enough room to steady the lift. A further level of complexity was added, because the crane had to be occasionally de-rigged to allow traffic to pass to the adjacent industrial estate.

Rudheath High has recently won promotion, and with brand new facilities successfully installed and pitch improvements in place, the team now has a ground to match their Cheshire Premier League status.

October 2nd, 2014|

New accommodation for Chelsea Roadsweepers’ team

This month we installed the new welfare units for the construction team building a rock salt depot on Lots Road in London for Kensington and Chelsea Council.
The seven OpenSpace units were delivered to site from our Nottingham production depot and the team carefully installed them on a steel gantry to make the best use of available space. The facilities include toilets, washrooms, male and female showers, changing room spaces,lockers and recreational space which will be used by the council’s road sweeping staff. One unusual feature of the project included knee operated taps for the hand basins.

The delivery time took just 4 weeks in total, we do like a fast turnaround!

This was a particularly interesting contract because of the very tight deadlines involved and also because of the evolving specification.

We worked closely with the client and helped to develop their original specification, introducing a number of cost saving elements which allowed them to stay within budget. Many of the changes were implemented as the units were going through production which was a bit of a challenge but something we were readily able to accommodate.

A number of the units were linked and stacked to form further office facilities for the depot staff. The deadline was very much driven by the fact that the Council had to relocate from a current facility and transfer all staff, equipment together with 2,000 tonnes of road salt by the end of September. If we hadn’t provided the facility within the 4 week timeframe, Chelsea & Kensington’s road maintenance would have ground to a halt!

October 2nd, 2014|

New modular classroom for Albion School

Not content with building a superb new classroom last year for Albion School in Southwark we were commissioned this summer to build and install a temporary facility for the children to start using immediately to absorb a larger intake. We handed over the finished building this week and it will then be used as a decant facility when the old school is demolished and rebuilt, work which will commence next year.

The production team at Danzer Limted built the 14 modules at our facility in Nottingham in just eight weeks. On site the modules have been stacked 7 on 7 to provide a total of 400 sq metres of teaching and administration space. The building will be on site for around 3 years while the building work takes place.

The ground floor space will be used by the school as a multi purpose, open plan area which will serve as a temporary canteen and will include large cupboards for storing the canteen furniture. The school will also be able to use the space as an area for assemblies, perfomances or as a gym for PE classes. The first floor will provide a double classroom and staff office.

It took only two weeks for us to complete and install the building. A further week was added to the programme while we incorporated an extension to the office area at the request of the headmistress, Mrs Penny White. The extension expands the office space over the internal stairwell which maximizes every inch of available space and means that the school can now accommodate 5 staff in the space as opposed to the original 3.

Extra attention has been paid to the finishes on the building with the walls clad in 15mm plasterboard and finished in a neutral Magnolia paint. We have fitted suspended ceilings to the class rooms and added Polysafe safety flooring throughout in Nordic Grey.

The exterior is clad with Steni aggregate boarding in Sahara Beige. We have included polyester powder coated aluminium external doors and windows which are both durable and lightweight. The installation team undertook all of the associated ground works including building timber ramps and steps, and an external canopy to provide shelter as students and staff enter and exit the building.

October 2nd, 2014|